Ni ud af ti borgere er tilfredse eller meget tilfredse med deres apotek, og kun to procent er utilfredse. Samtidig siger otte ud af ti nej til at liberalisere apotekerne og lade andre end de nuværende apoteker sælge receptmedicin. Det fremgår af en ny undersøgelse, som MEGAFON har foretaget for Danmarks Apotekerforening i april og maj 2013. Undersøgelsen viser også, at befolkningen bakker op om de grundlæggende elementer i den nuværende regulering af apotekerne.
 
MEGAFON har gennemført årlige undersøgelser af borgernes holdninger til apotekerne siden 2009. I alle målinger har omkring 90 procent af borgerne givet udtryk for deres tilfredshed med apotekerne. Analyseinstituttet YouGov har for netmediet MedWatch i april 2013 gennemført en meningsmåling om apotekerne, og den viser også stor tilfredshed med apotekerne.
 
MEGAFON-undersøgelsen viser, at 98 procent af danskerne finder, at det er sikkert og trygt at få udleveret sin medicin på apotekerne, som de kender dem i dag, mens kun godt en tredjedel finder det sikkert og trygt at få medicin udleveret i detailhandlen. Dette forhold kommer også til udtryk ved, at kun 17 procent af danskerne synes det vil være en god ide, hvis det blev tilladt for andre end apotekerne at sælge receptmedicin. Kun 12 procent af borgerne synes, apotekerne bør liberaliseres, mens 80 procent er imod en liberalisering.  

Læs analysen her