Hvis hovedet værker, og man skal bruge medicin for at slippe af med hovedpinen, så er det billigere at gå på apoteket end at besøge en butik i detailhandelen.

Den laveste pris per tablet får man ved at købe en stor pakke hovedpinepiller på recept, men apotekerne har også ofte lavere tabletpriser end detailhandlen på små pakker med ti Panodil, som er den type hovedpinepiller, der sælges klart flest af i detailhandlen.

Over 90 procent af de hovedpinepiller - eller paracetamol - som sælges i detailhandlen er af det kendte mærke Panodil eller Panodil Zapp.

Til sammenligning er kun en tredjedel af de solgte paracetamoltabletter på apotekerne Panodil. Pamol, Pinex, Pinemol og en række kopiprodukter udgør tilsammen omkring 60 procent.

Detailhandlen må kun forhandle pakker med op til ti styk paracetamoltabletter, men på apotekerne kan man også købe 20 stk. uden en recept. Den gennemsnitlige tabletpris falder yderligere, hvis man vælger en pakke med 20 frem for en med ti.

Hvis man jævnligt har behov for smertestillende medicin, kan man tale med sin læge om at få en recept. Med en recept kan man få udleveret pakninger med 50, 100 eller 300 tabletter på apoteket. De har en pris ned til 30 øre pr. tablet.

Det er under en femtedel af prisen i forhold til en typisk 10 styks pakning i detailhandlen, hvor prisen per tablet typisk er 1,60-1,80 kroner. Med en recept kan man således spare over 100 kroner på 100 paracetamoltabletter.

Læs analysen her.

Læs det udsendte nyhedsbrevet her.