Apovac
Rust medarbejderne til influenzasæsonen

 Apovac kan nu lave nationale aftaler om influenzavaccination eller antistoftest med virksomheder, organisationer og andre, der har medarbejdere spredt over en større geografi. 

Vi tilbyder en meget brugervenlig og administrativ enkelt model, der muliggør, at ansatte kan blive vaccineret eller testet på et valgfrit APOVAC apotek mod forevisning af aftalt identifikation, uden at skulle betale på stedet.

Apovac's apotek registrerer vaccinationen, og Apovac sender en samlet regning til jeres hovedkontor.
Let, sikkert og administrativt enkelt, uden udlæg for den enkelte medarbejder, og virksomheden får en samlet regning. Det kan næsten ikke blive mere enkelt.

Skriv til virksomhedsaftaler@apovac.dk, hvis I ønsker en national aftale, så tager vi kontakt og aftaler det praktiske. 

På apotekerforeningen.dk finder I en oversigt over de apotekere, som samarbejder med Apovac.

I kan på apoteket.dk desuden se apotekets beliggenhed og samtidig tjekke lagerstatus for vacciner ved at søge i dette kort.

APOVAC. Et samarbejde mellem apoteker

APOVAC er en erhvervsdrivende forening etableret i foråret 2019, og som i dag har over 320 danske apoteker og filialer som medlemmer. APOVACs overordnede mål er at bistå apotekerne med at gøre det hurtigt, nemt og sikkert for danskerne at få foretaget vaccinationer og som det seneste også antistoftest i forbindelse med COVID-19.

APOVAC leverer vaccinationer og antistoftests på delegation af vores læge, og med afsæt i apotekernes høje faglighed, fleksibilitet og tilgængelighed over alt i Danmark. Vi tilbyder derfor både lokal og landsdækkende vaccinationsservice.

Vores vaccinationer og tests foregår på de apoteker, der er en del af APOVAC samarbejdet – og uden forudgående tidsbestilling. *) Find dit nærmeste APOVAC apotek her. Det er også muligt at arrangere virksomhedsbesøg, hvor APOVACs certificerede personale udfører influenzavaccinationer og tests ude på din arbejdsplads.

Vær opmærksom på, at der løbende kommer flere apoteker til, som tilbyder influenzavaccination og tests, ligesom der kan være forskel på åbningstider. Det anbefales derfor at undersøge med det konkrete apotek, om de tilbyder vaccination og/eller test, så du undgår at gå forgæves. 

Influenzavaccinationen forventes i 2020 at kunne tilbydes i perioden fra 1. oktober 2020 og ca. 2-3 måneder frem. 

Influenza
Influenzavirus er noget, vi deler

Influenza er en utilregnelig størrelse. Nogle år rammer den hårdt, andre år slipper vi lettere i gennem influenzasæsonen, der typisk varer fra december til marts. Desværre kender vi aldrig omfanget af influenzaudbrud, før sæsonen er omme, men én ting er sikkert – når man først har influenzavirus inden for virksomhedens mure, så er der stor risiko for smitte af medarbejderne, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Derfor er influenzavaccination en rigtig god idé – både for medarbejderen, virksomheden og hele samfundet.

På Apovac's apoteker kan borgere og virksomheder stadig blive vaccineret helt frem til og med marts måned.
Det gratis tilbud til risikogrupperne og +65 årige ophørte den 15. januar 2021, men man kan stadig blive vaccineret på apoteket mod betaling.

Du kan se på vores oversigt, hvem der er med i Apovac, og på denne side kan du se, om apoteket stadig har vacciner tilbage.

Læs apotekets artikel om influenza
1 mio
eller flere danskere bliver ramt under en større influenzaepidemi.*
*) Kilde: Statens Serum Institut
4-6 uger
Så længe varer en typisk sæsonepidemi med influenza.
Få en firmaaftale
Få en aftale, der passer jer

Firmaaftaler

Alle virksomheder, såvel offentlige som private, har mulighed for at indgå en aftale med APOVAC om influenzavaccination eller tests af medarbejdere. Du bestemmer selv, om du vil indgå en aftale, hvor vaccinationen af medarbejderen leveres på dit lokale apotek (Lokal aftale med et APOVAC apotek) eller en aftale, som giver medarbejderne adgang til vaccination eller tests på alle tilknyttede apoteker landet over (National aftale med APOVAC).

Uanset hvilken aftale der foretrækkes, er du til enhver tid garanteret, at vores vacciner og tests leveres med apotekernes høje faglige niveau, kundeservice og tilgængelighed. Priserne er de samme, uanset hvilket APOVAC apotek, der leverer din influenzavaccine eller test.

Lokal aftale

En lokal aftale er fortrinsvis for virksomheder med lokal forankring, som derfor med fordel kan lave en aftale direkte med det lokale apotek, der indgår aftalen på vegne af APOVAC*. Selve vaccinationen eller testen udføres enten på det lokale apotek eller efter aftale på arbejdspladsen. Uanset hvor og hvornår vaccinationen eller testen finder sted, afregnes disse direkte af det lokale apotek på vegne af APOVAC.

*) Se her om dit lokale apotek er med i APOVAC aftalen

National aftale

En national aftale er en landsdækkende aftale og er typisk for større virksomheder med flere lokationer og/eller medarbejdere med stor geografisk spredning i landet. Aftalen indgås direkte med APOVAC, som sikrer, at medarbejderne kan blive vaccineret eller testet på hvilket som helst af APOVACs apoteker og filialer, som vaccinerer og/eller tester. Landsdækkende aftaler afregnes månedligt direkte mellem virksomheden og APOVAC, som fremsender opgørelser over de foretagne vaccinationer eller tests.

For begge typer aftaler gælder det, at medarbejderne ved fremmøde på apoteket skal fremvise sit sundhedskort samt et firma-ID eller en firmavoucher, som er aftalt med APOVAC.

Download folder om APOVAC her
Hvor kan man blive vaccineret?
Har du en firmaaftale med APOVAC kan dine medarbejdere gå direkte fra gaden ind på følgende apoteker og få influenzavaccination – helt uden tidsbestilling:
Find apotek her
Priser

Det generelle prisniveau for influenzavacciner varierer år efter år, og er bl.a. afhængig af vaccinens sammensætning og dækning. APOVAC tilbyder årets vacciner udbudt af Statens Serum Institut som er 4-valente og dækker flere virus-stammer. Nedenstående priser er med forbehold for ændringer i vaccinens indkøbspris.

  • Priser for lokale og/eller nationale aftaler om vaccine udført på det lokale apotek (uanset antal) kr. 185 pr. vaccineret medarbejder (inkl. moms).
  • Pris ved aftale om vacciner udført i virksomheden (uanset antal) kr. 195 pr. vaccineret medarbejder (inkl. moms).

OBS! Hvis din medarbejder er 65 år eller derover og/eller tilhører særlige risikogrupper, så er vaccinationen gratis.

Se mere om risikogrupper på apoteket.dk/influenzavaccination
Antistoftest
Test for antistoffer mod COVID-19

Udover vaccination kan dine medarbejdere nu også blive testet for antistoffer mod COVID-19. Testen foregår på det lokale apotek, tager bare 10 minutter og kræver ingen forudgående tidsbestilling.

Undersøgelsen foregår som en priktest, der bliver udført af apotekets personale. Der skal kun bruges en enkelt dråbe blod for at foretage testen.

APOVAC bruger en antistoftest fra det franske firma Biosynex. Der er tale om en hurtigtest, som kun kræver én bloddråbe, og som kan aflæses efter 10 minutter. Testens sensitivitet, der er et udtryk for, hvor præcist den kan måle, om man har haft COVID-19 eller ej, har vist sig at være tæt på 100 %, hvis man undersøges 2-3 uger efter eventuel symptomstart på COVID-19. Testen er valideret af blandt andet Pasteur Instituttet og er vurderet på over 1000 patienter i flere forskellige videnskabelige studier.  

Testen koster 269 kr. pr. person og kan inkluderes i din vaccinationsaftale med det lokale apotek eller APOVAC.

Kontakt APOVAC

Hvis du har spørgsmål til lokale eller nationale firmaaftaler, kontakt da Apovac på denne mail: info@apovac.dk

Pneumokok
Vaccine mod Pneumokok (lungebetændelse)

Fra efteråret 2020 tilbyder APOVAC gratis vaccine mod pneumokok til alle, der er fyldt 65 år, med undtagelse af særligt udsatte risikogrupper, som skal vaccineres hos lægen*.

Pneumokokker er en gruppe bakterier, der kan være årsag til alvorlige sygdomme som fx lungebetændelse. For at beskytte de særligt sårbare borgere, som også har forhøjet risiko for at blive syge af fx coronavirus, er vaccinationen mod pneumokokker nu gratis for alle, der er fyldt 65 år og andre særligt udsatte risikogrupper. Pneumokokvaccinationen foregår enten på det lokale apotek, eller ude på plejehjemmene.

*) Se nærmere beskrivelse af risikogrupper her
Pneumokokvaccination udbydes løbende til udvalgte risikogrupper. Alle vores certificerede vaccinatører har gennemgået og bestået et omfattende uddannelsesprogram, som er udviklet og godkendt i samarbejde med foreningens tilknyttede læge.
Kommuner og patientorganisationer
Kommuner og patientorganisationer

Internationale erfaringer viser, at apotekerne kan bidrage til at løfte antallet af vaccinerede danskere i risikogrupperne tættere på de 75 %, som er statens og WHOs målsætning.

I den seneste influenzasæson 2019/2020 har landets apoteker formået at vaccinere over 120.000 danskere mod influenza. I APOVAC er vi er glade for, at så mange borgere har taget imod tilbuddet om at blive vaccineret på eller af det lokale apotek.

Men vaccinationsopgaven bliver kun vigtigere og større de kommende år – især til de særlige risikogrupper. Det igangværende COVID-19 udbrud har vist, at vacciner og tests er en uundværlig del af forebyggelsen af epidemier. Som følge her af, så deltager APOVAC også aktivt i det nye vaccinationsprogram, som Folketinget vedtog i marts 2020, som også omfatter gratis vaccination mod pneumokokker til udvalgte risikogrupper.

Derudover tilbyder mange APOVAC apoteker også test for antistoffer mod COVID-19, som beskrevet ovenfor.

I foråret har apotekerne bidraget med pneumokokvaccination på plejehjem og fra efteråret 2020 tilbyder APOVAC apotekerne vaccination mod både influenza og pneumokok på alle tilknyttede apoteker. Et antal apoteker tilbyder allerede nu gratis pneumokokvaccination til alle i risikogruppen +65 år, og i løbet af efteråret forventes tilbuddet at blive udbredt til alle APOVAC apoteker.

Men selvom både influenza- og pneumokokvaccinationer er relevante og vigtige, er der stadig mange borgere, som endnu ikke kender til de gratis tilbud. Der ligger derfor en stor formidlingsopgave foran os.

APOVAC vil gerne bidrage til og støtte op om formidling af vaccination i samarbejde med kommuner og patientorganisationer, så informationerne når ud til alle de relevante risikogrupper. Vi har derfor udviklet nogle kommunikationselementer, som kommuner og organisationer frit kan anvende på deres egne hjemmesider, Facebook eller andre platforme.

Materialerne kan downloades på nedenstående link.

Download materialer
Download materialer til sociale medier og hjemmesider
Kontakt
Kontakt APOVAC

Mail: info@apovac.dk

Firmaadresse: Apovac c/o Pharmakon, Milnersvej 42, 3400 Hillerød