Hver femte voksne dansker er kommet til skade ved sport eller motion inden for de seneste to år. Men kun 57 procent søgte råd om behandling af skaden. Løbetræning samt træning i motionscenter er de hyppigste kilder til skader. Det viser en ny MEGAFON-undersøgelse om sports- og motionsskader, der er udført for Apotekerforeningen blandt over 5.000 danskere i februar 2015.
Seks ud af ti skadede personer fortsatte med at motionere, mens de stadig havde smerter fra skaden, selv om det kan forværre skaden. 28 procent af alle skadede generes stadig til hverdag af deres skade.
Over halvdelen af alle dem, der søgte råd om behandling, fik det hos lægen eller fysioterapeuten. En fjerdedel besøgte skadestue/sygehus, mens knap hver femte søgte råd blandt venner og bekendte og på internettet. Kun hver tiende fik råd om behandling af skaden fra deres instruktør eller træner.
De hyppigste anbefalinger var behandling med fysioterapi, smertestillende medicin og RICEM-princippet (Ro, Is, Compression, Elevation og Mobilisering). Men næsten halvdelen af dem, der fik råd om behandling, fik slet ingen behandling.
Værst så det ud for dem, der fik anbefalet RICEM, hvor næsten to tredjedele ikke fik den anbefalede behandling. Over halvdelen af alle, der fik behandling mod deres skade, blev behandlet med fysioterapi eller medicin. Undersøgelsen viser også, at tre ud af fire voksne danskere dyrker motion mindst en gang om ugen, og at mere end fire ud af fem voksne motionerer mindst en gang om måneden.