Medicin redder liv, men medicin kan også være farlig, hvis den bliver brugt forkert. Derfor kan danskerne som en del af DR's kampagne om medicin komme på apoteket på onsdag og få kigget deres medicin efter i sømmene. Den alvorlige baggrund for tilbuddet er, at op mod 5.000 danskere hvert år dør på grund af forkert brug af medicin, og at op mod 100.000 danskere bliver indlagt på grund af medicinproblemer.
 
"Vi vil gerne være med til at forhindre medicinproblemer. Både fordi det koster samfundet enorme summer, når borgere bliver unødigt syge, og fordi der er store menneskelige omkostninger forbundet med medicinproblemer," siger Niels Kristensen, formand i Danmarks Apotekerforening.
 
Medicingennemgang er relevant for de danskere, som bruger fem slags medicin eller mere. Dem er der omkring 700.000 af. I medicingennemgangen vurderer apotekets farmaceut, om den medicinske behandling er hensigtsmæssig, om der er problemer med bivirkninger, og om medicinen bruges korrekt og sikkert. Hvis der er forslag til ændringer, skal de vurderes af borgerens egen læge.
 
"Der lader til at være stor interesse for tilbuddet. Det er godt, fordi mange danskere får en mulighed for at få gennemgået deres medicin. Det kan være med til at forhindre medicinproblemer. Derudover er den store synlighed helt generelt med til at øge bevidstheden om, at medicin kan være farligt, hvis den bliver brugt forkert. Det er et godt budskab at have liggende i baghovedet, hvis man er medicinbruger," siger Niels Kristensen.
 
Listen over de apoteker, der deltager i kampagnen, ligger på www.apoteket.dk, og tilmelding foregår til det enkelte apotek. Det kan ske telefonisk, på mail eller ved at henvende sig personligt på det enkelte apotek. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.

Kontaktinformation

Peter Starup, journalist, Danmarks Apotekerforening
Mobil: 2677 2599
Mail: pst@apotekerforeningen.dk