Et stigende antal danskere får øjnene op for muligheden for at handle medicin trygt og sikkert på www.apoteket.dk. Apoteket på nettet har rundet de første 100.000 handler, og siden starten i 2008 er antallet af kunder steget støt. De færreste lande tillader handel med medicin på nettet, og salget går trægt i de lande, hvor muligheden findes. Derfor er administrerende direktør i Danmarks Apotekerforening Anders Kretzschmar godt tilfreds med udviklingen.

"Det viser, at danskerne er ved at få øjnene op for, at medicin kan handles trygt og sikkert på www.apoteket.dk. Det kan være en stor hjælp i en travl hverdag, at medicinen kan købes fra sofaen, s-toget eller hvor det ellers passer i programmet," siger Anders Kretzschmar.

Han tilskriver bl.a. stigningen, at flere får øjnene op for, at medicin kan handles trygt og sikkert via de danske apoteker. Det står i skarp modsætning til den handel med medicin, som foregår via udenlandske hjemmesider, og som myndigheder og eksperter advarer mod.

Tallene viser, at interessen for at købe medicin sikkert på nettet er støt stigende. I 2010 var der knap 11.000 handler, mens tallet i år forventes at lande på knap 29.000. Det er en stigning på 168 procent.

"Vi har udviklet et tilbud om online rådgivning, så borgerne kan få den samme rådgivning, når de handler på nettet, som de kan få på apoteket. Det kan ske via computeren eller over telefonen, og jeg tror, det er med til at få flere til at bruge www.apoteket.dk," siger Anders Kretzschmar.

Apotekernes online rådgivning fungerer på den måde, at alle som indleder en handel med medicin på www.apoteket.dk får et tilbud om online rådgivning på skærmen. Borgeren kan enten på chat, videochat eller telefon få præcis den samme rådgivning om medicinen som på apoteket.

Anders Kretzschmar håber, at endnu flere vil få øje på muligheden for at handle medicin sikkert på nettet. Tilbuddet er også interessant for medicinbrugere, som kan have svært ved at komme på apoteket.

"Borgere, der af den ene eller anden grund har svært ved at komme på apoteket, kan med fordel købe medicin, også receptmedicin, på www.apoteket.dk. Hvis de er i tvivl om noget, er rådgivningen lige ved hånden, og de får medicinen leveret," siger Anders Kretzschmar.

Kontaktinformation
Peter Starup, journalist, Danmarks Apotekerforening
Mobil: 2677 2599
Mail: pst@apotekerforeningen.dk