E-kvit er det nye navn til Dit Digitale Stopprogram, som er et rygestopprogram, hvor rygere kan få skræddersyet hjælp og støtte med video, tips og øvelser. Hjælpen kommer der, hvor rygeren er, og alle får netop den hjælp, de hver især ønsker sig.

Eksempelvis kan man lave en stopplan, hvor man forudser, hvilke situationer, der bliver mest vanskelige. Det bliver undervejs lavet om til beskeder, så man får hjælp til ikke at falde i, når rygetrangen melder sig efter maden, når man sidder i sofaen eller lignende.

"E-kvit er let at benytte i en travl hverdag, og vi håber, at det vil tiltrække rygere, som vi ikke ser så ofte på rygestopkurser, f.eks. mænd. Målet er, at 15.000 danskere hvert år skal benytte E-kvit programmet," siger projektchef Niels Them Kjær, Kræftens Bekæmpelse.

Hjælp til at komme af med nikotinen

Foruden at give støtte til de mange, som gerne vil være røgfri, tilbyder E-kvit også hjælp til at kvitte andre produkter med nikotin. Langtidsbrugere af nikotinprodukter kan ved hjælp af E-kvit komme helt ud af deres afhængighed:

"Med den nye mobile adgang er hjælpen hele tiden lige ved hånden. Vi ser det som en effektiv mulighed for at blive røgfri for folk, som gerne vil stoppe på egen hånd. Og for dem, der har brug for støtteprodukter med nikotin, er der også hjælp at hente i E-kvit, når de vil trappe ud af den behandling," siger sundhedsfaglig direktør Birthe Søndergaard, Danmarks Apotekerforening.

Moderne rygestop

Man kan tilgå fra mobil, pc eller tablet, når man har oprettet en profil påwww.ekvit.dk. Man sætter selv sit præg på programmet og får et individuelt tilbud med netop de hjælpemidler, man har bedt om. Hjælpen udvikler sig sammen med brugeren hele vejen fra beslutning, til rygeren kommer i mål, røgfri og færdig med nikotin. Mobilt og fleksibelt.

"Rygere vil gerne have mange muligheder at vælge imellem, når de vil holde op med at ryge. E-kvit imødekommer behovet for hjælp hos den store gruppe danskere, som anvender smartphones og internet, og det kan være en god støtte på vej mod et permanent rygestop", siger chefkonsulent Jørgen Falk, Sundhedsstyrelsen.

Programmet E-kvit hed tidligere Dit Digitale Stopprogram og er udviklet i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Danmarks Apotekerforening og Sundhedsstyrelsen. Det ligger på en række hjemmesider - www.apoteket.dk, www.stoplinien.dk og www.cancer.dk- klar til at hjælpe.

 

Kontaktinformation
Kontaktperson i Kræftens Bekæmpelse:
Projektchef Niels Them Kjær, mobil 3038 1531

Kontaktperson i Sundhedsstyrelsen:
Chefkonsulent Jørgen Falk, mobil 2013 6931

Kontaktperson i Danmarks Apotekerforening:
Journalist Peter Starup, mobil 2773 2185