Fra onsdag den 15. januar kan du som medicinbruger via din mobil chatte med medicineksperterne på apoteket.dk døgnet rundt. Her kan du stille spørgsmål om korrekt brug af medicin. Svarene følger hurtigt – der går i gennemsnit godt halvandet minut.

 

Siden 2012 har danskerne kunnet få online rådgivning foran deres computer, men nu kan man også finde mobilen frem, trykke sig ind på apoteket.dk og vælge chat i menuen.

 

Apotekerforeningens formand Niels Kristensen er glad for den nye mulighed.

 

”Vi vil gerne gøre apotekernes rådgivning nemt tilgængelig for så mange som muligt. Selvfølgelig i skranken på apoteket – men også på apoteket.dk,” siger Niels Kristensen om chatten, der er åben 24 timer i døgnet. Linjen er gratis og åben for alle.

 

Niels Kristensen ser tiltaget som en naturlig udvikling for hjemmesiden apoteket.dk.

 

”Vi skal være der, hvor borgerne er. Formålet er at sikre god og lige adgang til faglig rådgivning. Hvad enten man bruger et fysisk apotek eller et virtuelt,” fortæller han.

 

Siden den døgnåbne chatrådgivning åbnede i 2012 har apotekspersonalet haft næsten 12.000 samtaler på chat. I en undersøgelse svarede 90 procent af brugerne, at de vil bruge onlinerådgivningen igen.

 

Kontaktinformation
Peter Starup, journalist, Danmarks Apotekerforening
Mobil: 2677 2599
Mail: pst@apotekerforeningen.dk