Der går i gennemsnit 3 minutter og 4 sekunder fra apotekskunden trykker sit kø-nummer frem, og til kunden kaldes frem til apoteksskranken. Det viser en ny måling fra Danmarks Apotekerforening. Foreningen har målt den gennemsnitlige ventetid på knap 500.000 ekspeditioner fordelt på 236 apoteker landet over i løbet af uge tre i januar 2014.

Den korte ventetid glæder Apotekerforeningens formand Niels Kristensen:

”Vi er glade for, at borgerne for alvor mærker effekten af vores indsats med at nedbringe ventetiden,” siger Niels Kristensen.

Den korte ventetid skyldes blandt andet de mange nye robotter, som henter medicinen for personalet, udbredelsen af såkaldt straks-ekspedition samt apotekernes generelt øgede fokus på ventetid. Indsatsen har betydet, at den gennemsnitlige ventetid er faldet fra cirka fem minutter i 2008 til det nuværende niveau.

”Det er vigtigt at understrege, at ventetid på apotekerne ikke helt kan undgås. Vi tjekker recepter for fejl, rådgiver om korrekt medicinbrug og meget mere. Det tager tid, og vi må aldrig gå på kompromis med borgernes sikkerhed. Når vi hertil lægger, at kundestrømmen over dagen varierer rigtig meget, mener jeg, at en gennemsnitlig ventetid på godt 3 minutter er rigtig god," siger Niels Kristensen.

Apotekerforeningen begyndte at måle ventetiden på landets apoteker i 2008, hvor den gennemsnitlige ventetid lå på omkring fem minutter. Siden 2008 er ventetiden målt på næsten 60 millioner ekspeditioner på de danske apoteker.

Siden midten af sidste år har det været muligt at se ventetiden for en stor del af landets apoteker på apoteket.dk.

Kontaktinformation
Peter Starup, journalist, Danmarks Apotekerforening
Mobil: 2677 2599
Mail: pst@apotekerforeningen.dk