Som daglig bruger af medicin kan det være svært at bevare overblikket over, hvornår tabletter og anden medicin skal tages, og hvordan du reagerer på medicinen for eksempel i form af bivirkninger.

Apotekets app Medicinhusker hjælper dig med overblik over din medicin og dit helbred. Via appen kan du få påmindelser om al medicin, der skal tages jævnligt – lige fra blodtryksmedicin til insulin og p-piller. Samtidig kan du registrere blodtryk, blodsukker og vægt i kalenderen og tilføje noter og smileys, der løbende indikerer, hvordan du har det.

Ifølge sundhedsfaglig direktør i Apotekerforeningen, Birthe Søndergaard, får alle medicinbrugere med den nye app et konkret værktøj, som kan hjælpe dem til en bedre medicinering:

"Mindst hver tredje patient med en kronisk sygdom tager ikke medicinen som anvist af lægen. Det kan give alvorlige bivirkninger og forringer behandlingen. Medicinhusker giver dig tryghed og overblik, fordi du får påmindelser om at tage medicinen og kan overvåge og reagere på ændringer i dit helbred," siger hun.

I appen kan man oprette flere brugere, så det også er muligt at hjælpe for eksempel ægtefælle eller andre med medicinen. Samtidig lagres al information om medicinindtag og helbred i en kalender, som det er muligt at eksportere og for eksempel tage med til lægen.

Medicinhusker er gratis i App Store og Google Play.

...

Tilføjet af redaktionen 3. juni 2021:

Medicinhuskeren er erstattet af en ny app, der hedder "apoteket".

Læs mere om den nye app