Kapsler, plastre, tabletter, dråber, salver, geler, cremer og kosttilskud. Medicin til øjne, ører, næse, knogler, led og lunger. Mod smerter, sygdom og gener. I nogle hjem er listen lang og medicinskabet fyldt. Enten fordi vi har brug for meget medicin, eller fordi vi glemmer at rydde op.

Men al medicin skal tages med omtanke, siger sundhedsfaglig direktør i Danmarks Apotekerforening, Birthe Søndergaard, og forklarer, hvorfor det er vigtigt at rydde ud i både recept- og håndkøbsmedicin:

"Jo flere lægemidler man har stående på hylden, jo flere er der at tage fejl af. Man risikerer derfor at tage medicin, der ikke virker godt nok, er for gammel eller påvirker noget andet medicin, man får," siger hun.

Derfor tilbyder apoteket i årets første sundhedsfaglige kampagne at kontrollere medbragt medicin fra den 20. til den 22. januar 2015. Apoteket undersøger medicinen: Etiketter, navn og emballage. Medicinens holdbarhed, udseende og lugt. Også dosis, risiko for dobbeltmedicinering og om medicinen er en del af den aktuelle behandling bliver vurderet. Apotekets medarbejder kan også opklare, om der er problemer med at tage medicinen – og hjælpe til med at finde en løsning.

Bestil tid hos dit lokale apotek. På apoteket.dk kan du se, hvilke apoteker der tilbyder ydelsen.