"Det er et flot resultat, som vi er meget stolte af. I en tid, hvor medicintilgængeligheden øges i samfundet generelt, er det helt afgørende for os, at vi på apotekerne ikke giver køb på vores faglighed. Det allervigtigste er stadig, at borgerne oplever apoteket som et sted, hvor de kan få en uvildig og saglig rådgivning, og det viser undersøgelsen her, at de kan," siger formanden for Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns.

Undersøgelsen viser også, at 94 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med apotekernes service og rådgivning.

"Undersøgelsen er i det hele taget et stort og velfortjent skulderklap til alle de apoteker, som hver dag yder en kæmpe indsats for at sikre danskerne en både saglig og fagligt velfunderet tilgang til medicin og rådgivning om sundhed," siger Anne Kahns.

Tilfredshed med tilgængelighed

Også når det gælder tilgængeligheden til apoteker og medicin er der udbredt tilfredshed blandt danskerne. 92 procent af de adspurgte er tilfredse eller meget tilfredse med afstanden til nærmeste apotek. Samtidig oplever 26 procent, at tilgængeligheden er blevet bedre det seneste par år.

I 2015 trådte den nye apotekerlov i kraft efter et politisk ønske om at skabe mere konkurrence, bedre service og større tilgængelighed for borgerne. Loven har resulteret i, at der i alt er åbnet op mod 140 nye apoteksfilialer. Alene i 2016 blev der åbnet 52 nye apoteker, og ved udgangen af 2017 er der i alt over 450 apoteker i Danmark.

"Apotekerne har haft rigtigt travlt de seneste år, men som undersøgelsen viser, er det ikke gået ud over kvaliteten og borgernes oplevelse af apoteket," konstaterer en tilfreds formand for apotekerforeningen.

FAKTA:

Øvrige resultater fra MEGAFON undersøgelsen

  • 83 pct. er tilfreds med åbningstiderne
  • 95 pct. har tillid til, at det er sikkert og trygt at få medicin udleveret på apoteket
  • 89 pct. vil gerne modtage rådgivning om deres medicin på apoteket.
  • 84 pct. oplever neutral og uvildig rådgivning på apoteket

Find pressefotos til fri afbenyttelse af formand Anne Kahns her.