Folkemøde 2018

Den 14.-17. juni samles politikere, organisationer, erhvervsliv og borgere atter til Folkemødet på Bornholm. Her skal de traditionen tro hylde demokratiet og skabe dialog om væsentlige emner i samfundet.

Apotekerforeningen vil igen i år slå teltdørene op til Apoteltet foran Allinge Apotek. Her er foreningen vært for en stribe arrangementer, der sætter fokus på sundhed og forebyggelse.

Sundhed på dagsordenen
I år vil Apotekerforeningen bidrage med både debatter, dilemmaspil og åbne stande. Der er blandt andet lagt op til debat om dosispakket medicin og om, hvorvidt man kan regulere sig til bedre sundhed med pisk eller gulerod.

Mellem debatterne kan borgere få en snak med en farmaceut om forebyggelse eller få tjekket modermærker af en hudlæge. Apoteltet er også stedet, hvor alle kan få en gang solcreme og rådgivning om brug af solbeskyttelse.

Samarbejde i sundhedsteltet
Udover Apoteltet har apotekerne også aktiviteter i Det Fælles Sundhedstelt. Her er en lang række sundhedsorganisationer gået sammen om fælles aktiviteter for at vise, at de forskellige sundhedsprofessioner arbejder sammen om borgernes sundhed. I modsætning til mange af de andre store telte, som diverse PR-bureauer står bag, er det sundhedsorganisationerne selv, der planlægger og driver aktiviteterne i Det Fælles Sundhedstelt.

Apotekerforeningen afholder debat i sundhedsteltet i samarbejde med Selskab for Patientsikkerhed, Styrelsen for Patientsikkerhed og Lægemiddelindustriforeningen.

For Apotekerforeningen er Folkemødet både en anledning til at sætte sundhed på dagsordenen og en mulighed for at styrke samarbejdet med andre organisationer.