COVID-19 (corona)-situationen

Apotekerforeningen koordinerer COVID-indsatsen

Danmarks Apotekerforening har oprettet et kriseteam, der sørger for den løbende dialog med myndighederne og for at koordinere informationerne til og fra apotekerne.


Den såkaldte COVID-gruppe er bredt sammensat af specialister fra sekretariatet. Ved at dække alt fra personalejura til ekspertise inden for sundhedsfaglige emner, økonomi og jura har gruppen et godt tværfagligt indblik i de problemstillinger, der rejser sig:
 
"Målet er at sikre, at vi hele tiden er opdateret på situationen, der jo nærmest ændrer sig fra time til time. De mange nye regler og hastelove rejser naturligt nok en lang række spørgsmål fra apotekerne – eksempelvis om, hvordan myndighedernes udmeldinger skal fortolkes, og hvordan man bedst beskytter kunder og ansatte på apotekerne mod smitte. Vi koordinerer de mange spørgsmål og forsøger at få svar på dem fra myndighederne, ligesom vi sikrer faste udmeldinger til apotekerne," siger vicedirektør Dan Asmussen, der er leder af gruppen.
 
Han beskriver de sidste dage som hektiske og situationen som usædvanlig: "Vi har jo aldrig før været ude for noget lignende. Det er lidt som at lægge sporene, mens vi kører på dem. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at få informationer og afklaring til at flyde, så alle på apotekerne ved, hvordan de skal forholde sig."