Tilbuddet gælder sælgere af Hus Forbi, der i disse corona-tider med mennesketomme gader har svært ved at finde købere til avisen. Mange har derfor ikke råd til deres livsvigtige medicin. Desuden har mange Hus Forbi-sælgere ikke noget hævekort, da det kan være svært at passe på kortet, når man bor på gaden. Og når ban-kerne er lukkede for at minimere smitterisikoen, kan sælgerne ikke hæve penge og dermed ikke købe medicin.

Derfor kan hjemløse nu mod at vise deres Hus Forbi-kort på apoteket få udleveret medicinen gratis. Rent prak-tisk foregår det på den måde, at apoteket lægger ud for den hjemløses egenandel af medicinregningen, som sendes videre til Hus Forbi.

Ifølge Rasmus Wexøe Kristensen, der er sekretariatsleder i Hus Forbi, vil aftalen kunne redde liv:

- Vi har sælgere, der er ude på gaden, og de er desperate. Derfor er vi enormt glade for, at vi i samarbejde med apotekerne i dag kan give en hjælpende hånd til de over 3.000 Hus Forbi-sælgere, vi har registreret i hele Danmark.

Anne Kahns, der er formand for Danmarks Apotekerforening, glæder sig også over aftalen:

- Det sker desværre oftere og oftere, at borgere må forlade apoteket uden deres lægeordinerede medicin, fordi de ikke har råd. Og situationen her under COVID-19 er ekstra svær for dem, der i forvejen er socialt ud-satte. Derfor bakker apotekerne selvfølgelig op om dette initiativ. Krisen må ikke fører til endnu mere ulighed i sundhed, og alle skal have adgang til deres livsvigtige medicin.
Landsdækkende indsamling iværksat af Hus Forbi

Aftalen med apotekerne er et blandt flere tiltag, Hus Forbi har iværksat, siden Statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts. Det tæller blandt andet en ordning med madtilskud, hvor hjemløse og socialt udsatte kan få gavekort til dagligvarebutikker, samt en huslyordning, hvor Hus Forbi-sælgere gratis kan bo på Danhostels i hele Danmark. Også her sendes regningen til Hus Forbi. Desuden er der lavet en nødpakke til de hårdt pressede herberger og væresteder i Danmark.

- Siden den 11. marts har Hus Forbi modtaget donationer fra private og virksomheder i Danmark. Vi sørger for, at hver en støttekrone går ubeskåret til sælgerne og de svageste. Vi kender endnu ikke afslutningen på krisen, så vi beder fortsat om, at danskerne vil støtte efter evne, udtaler Rasmus Wexøe afsluttende.