I år var efterspørgslen efter influenzavaccination så stor, at Sundhedsstyrelsen kort tid efter vaccinationsstart 1. oktober henstillede til, at vaccinerne blev forbeholdt personer i risikogruppen. Denne henstilling er nu ophævet. Det betyder, at de apoteker, der fortsat har vacciner på lager, fremover også må vaccinere personer uden for risikogrupperne.

Vaccinationen er fortsat gratis for personer over 65 år, gravide, visse typer kronikere samt ansatte i sundheds-og ældreplejen, der arbejder med pleje, omsorg og behandling af de særligt sårbare borgere. 

Tilhører man ikke en af disse grupper, skal man selv betale for vaccinationen, medmindre man er omfattet af en virksomhedsaftale.  

Flere apoteker er dog løbet tør for vacciner. Derfor opfordres man til at tjekke Danmarkskortet på hjemmesiden www.apoteket.dk/findapotek, hvor apotekerne løbende indrapporterer deres status på vacciner. Her kan man ved at krydse af i søgefelt se, hvilke apoteker der fortsat har ’den almindelige’ vaccine samt den type, der gives til personer over 85 år.

Tilbuddet om gratis vaccination løber frem til 15. januar 2021. For gravide varer tilbuddet dog til 28. februar 2021. Effekten af vaccinen holder i omkring seks måneder.