Fra i morgen tirsdag 14. december åbner omkring 60 apoteker i hovedstadsområdet for vaccination mod Covid-19. Det betyder bl.a., at alle over 40 år kan komme forbi og få et boosterstik med vaccinen – også selvom de endnu ikke har fået en indkaldelse til vaccination i e-boks.

”Det er Sundhedsstyrelsens mål, at alle over 40 år, som ønsker at tage imod det tredje stik, vil være revaccineret inden nytår. Det drejer sig om 3,5 mio. vaccinationer. Skal det nås, så må alle hjælpe til. Derfor går apotekerne nu også ind i at løse den store samfundsopgave. Vi er tæt på borgerne og har i forvejen lang erfaring i at vaccinere mod såvel influenza som pneumokok,” fortæller Apotekerforeningens formand Jesper Gulev Larsen.

Sidst på ugen kommer apotekerne i Region Syd med i indsatsen for at få flest muligt coronavaccineret, og der er dialog med de øvrige regioner om også at inddrage apotekerne i vaccinationen.

Som udgangspunkt tilbyder apotekerne ’drop in-vaccination’, hvor man ikke skal bestille tid på forhånd. Man møder bare op. Apotekernes formand forudser derfor, at der kan komme pres på vaccinationen på apotekerne, og derfor appellerer han til, at man væbner sig med lidt tålmodighed og eventuelt vælger et tidspunkt, hvor der normalt ikke er så travlt på apotekerne. 

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at følge med, og vi sætter så meget personale på, som vi kan. Men vaccinationsindsatsen foregår ved siden af den almindelige apoteksdrift, så alle må have lidt forståelse for, at der kan forekomme ventetid.”

Se hvilke apoteker, der vaccinerer mod Covid-19, på www.apoteket.dk. Kortet opdateres løbende, efterhånden som flere regioner indgår aftale med apotekerne.