Digitalt rygestop er blevet populært, og det virker rent faktisk lige så godt som de traditionelle rygestopkurser. Det konkluderer en ny evaluering af appen e-kvit. Mere end hver femte bruger opnår i begge tilfælde at være røgfri et halvt år efter at have gennemført tilbuddet – lige meget om det er digitalt eller fysisk. 
 
Men appen tiltrækker en anden målgruppe end rygestopkurserne. De brugere, som har størst succes med at bruge e-kvit, er enten yngre, har en mellemlang eller lang uddannelse eller er storrygere. På de traditionelle rygestopkurser i Københavns Kommune, hvor man deltager i hold, er deltagerne typisk ældre og har en kortere uddannelsesbaggrund. 
 
E-kvit blev udviklet i 2014 i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Kræftens Bekæmpelse, Apotekerforeningen og Sundhedsstyrelsen. Den kan bruges af borgere over hele landet, der gerne vil have en digital sparring og hjælp til rygestoppet.
 
Apotekerforeningens sundhedsfaglige direktør Birthe Søndergaard glæder sig over, at foreningen så rigtigt, da man valgte at gå ind i arbejdet med at skabe en digital hjælp til rygestop:
 
”E-kvit er et godt supplement til de andre tilbud om rygestop, som findes. Det er vigtigt, at vi rammer de målgrupper, som har brug for lige præcis denne type støtte og hjælp til at gennemføre rygestoppet. Jeg er glad for, at vi især når de yngre rygere samt storrygerne med dette tilbud. Og jeg er glad for, at vi har et godt og effektivt digitalt tilbud her under corona-pandemien, hvor det er vanskeligt at mødes fysisk. Dermed behøver aflyste rygestopkurser ikke stå i vejen for, at man får hjælp til at blive røgfri.”
 
Ifølge evalueringen er e-kvit også en billig løsning for Københavns Kommune, når de skal hjælpe borgerne til at blive røgfrie. Et succesfuldt rygestopforsøg, hvor en københavner anvender e-kvit, koster nemlig kun Københavns Kommune en smule mere end en pakke cigaretter.
 
Læs mere om e-kvit på www.ekvit.dk.
Læs evalueringsrapporten ’Rygestop med digital hjælp’.