Sundhedsmyndighederne anbefaler i år, at børn fra to til seks år bliver vaccineret mod influenza. Nu kan det også foregå på apoteket – uden tidsbestilling og uden for normal arbejdstid. Det skal lette presset for de travle børnefamilier, der kan have svært ved at nå til læge med børnene i dagtimerne.

Mange er i fuld gang med at vaccinere. Flere kommer til i denne og næste uge, efterhånden som de får leveret vaccinerne fra Statens Serum Institut.

Man kan på Danmarkskortet på apotekernes hjemmeside se, hvilke apoteker i nærheden der tilbyder vaccination af børn. Kortet opdateres dagligt, efterhånden som vaccinerne når frem.

Vaccinen til børn gives som næsespray med et pust i hvert næsebor, og den skal gentages efter fire uger. Apotekernes vaccinatører er uddannet til at håndter børnevaccinationen på en god og tryg måde, så vaccinationen ikke giver ubehag for barnet.

Vaccinationen skal både at beskytte barnet og deres familier mod influenza. Desuden bidrager de mindre børn i høj grad til at sprede influenzasmitten i samfundet. Så jo flere børn, der er vaccineret, jo bedre kan man inddæmme smitten og dermed beskytte sårbare borgere mod alvorlig sygdom og indlæggelse.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er under hvert fjerde barn i øjeblikket vaccineret. Målet er, at den lettere tilgængelighed på apotekerne kan få vaccinationstilslutningen i vejret.

Læs mere om apotekernes vaccinationstilbud her.