I dag slår omkring 50 apoteker i Region Syddanmark dørene op for vaccination mod corona. Det sker efter aftale med regionen, der ligesom de øvrige regioner har skruet voldsomt op for vaccinationskapaciteten for at nå målet om, at alle over 40 år skal have fået mulighed for at få det tredje såkaldte boosterstik inden jul. Regionen forventer, at apotekerne kan vaccinere op mod 20.000 personer om ugen, og dermed et det et godt bidrag til den samlede vaccinationsindsats.

I alt er der aftale med 58 apoteker i regionen, og de sidste kommer løbende med i tilbuddet. På Region Syds hjemmeside kan man se, hvilke apoteker der coronavaccinerer i de enkelte kommuner, og på www.apoteket.dk kan man få et aktuelt overblik over, hvor i landet man kan gå på apoteket og få et prik.

Som udgangspunkt skal man ikke bestille tid til vaccination på apoteket – man møder bare op. Men de enkelte apoteker kan have indført deres eget bookingsystem for at sikre, at køerne ikke bliver for lange.

Boosterstikket gives til alle, der er fyldt 40 år og således har fået deres 2. stik for ned til 4,5 måned siden. Men apotekernes tilbud om coronavaccination gælder i øvrigt alle, der har modtaget en indkaldelse til vaccination – herunder også børn i alderen 5-11 år.

Apotekerne har i forvejen stor erfaring med at vaccinere mod influenza og lungebetændelse, og det er stadig muligt at få disse vacciner på apoteket.

Omkring 60 apoteker i Region Hovedstaden gik i gang med at vaccinere mod COVID-19 i onsdags, og her har man på to dage givet over 13.000 personer et stik. Apoteker i de øvrige tre regioner kommer med i starten af næste uge.

Få et overblik over, hvilke apoteker i Region Syddanmark der vaccinerer, her:

https://www.apoteket.dk/findapotek?filter=hasCovid19Vac

https://regionsyddanmark.dk/vaccinationp%C3%A5apoteket