290 nye farmakonomstuderende gør sig i disse dage klar til at begynde på studiet. Det er 20 procent flere end sidste år – og der er ovenikøbet venteliste til uddannelsen. Den foregår dels på Farmakonomskolen i Hillerød, dels på det apotek, hvor den studerende har en uddannelsesplads.

Stigningen skyldes ikke mindst, at antallet af studiepladser er øget med 50 siden sidste år. Og alle pladser er fyldt op. Det har været nødvendigt at etablere flere studiepladser, da der i stigende grad er brug for farmakonomer - ikke mindst fordi farmakonomers viden om medicin kan bruges bredt i sundhedssektoren. Derfor er det planen at udvide studiekapaciteten med endnu flere pladser inden for de kommende år.

Jesper Gulev Larsen, der er formand for Danmarks Apotekerforening, er godt tilfreds med, at alle studiepladser på Farmakonomskolen er blevet fyldt op, når man tager i betragtning, at mange sundhedsuddannelser i disse dage melder om ledige pladser:

”Aldrig har så mange været klar til studiestart på apotekerne, og det er vi selvfølgelig meget glade for. Det vidner om, at mange unge kan se det attraktive i at hjælpe borgerne med deres medicinske behandling. Og det vidner om, at de kan se en fremtid inden for sundhedssektoren og for at arbejde på et apotek. Med det udvidede optag på farmakonomuddannelsen er vi nået et vigtigt skridt på vejen til at sikre fremtidens rekrutteringsgrundlag på apotekerne.”

Uddannelsen til farmakonom tager tre år og er på professionbachelorniveau. På uddannelsen lærer man om sundhed, sygdom og lægemidler samt om, hvordan man bedst rådgiver patienter i deres medicinske behandling. Farmakonomer er den største personalegruppe på landets apoteker, der sammenlagt beskæftiger omkring 2.500 farmakonomer.