Omkring 17 % af voksne danskerne lever med svær overvægt. Men selvom tilstanden er udbredt, har mange et misforstået syn på den. 82 % af befolkningen mener nemlig, at overvægt er selvforskyldt, selvom forskning viser, at mange andre faktorer end livsstil spiller ind. Blandt andet udgør genetik 40-70 % af en persons risiko for at få svær overvægt. Andre faktorer er blandt andet psykologi, hormoner, stress, søvn og miljø.

Svær overvægt er med andre ord en kompleks tilstand – ikke et spørgsmål om mangel på viljestyrke. Det budskab vil Danmarks Apotekerforening være med til at udbrede den 4. marts 2022 i anledning af World Obesity Day.

Apotekerforeningen samarbejder med Landsforeningen for Overvægtige – Adipositasforeningen, der kæmper for retten til et godt liv og ordentlige vilkår for de mennesker, der lever med svær overvægt i Danmark. 

Samarbejdet skal blandt andet klæde apotekspersonalet bedre på til at møde borgere med svær overvægt på en empatisk og respektfuld måde, og hjælpe dem videre, hvis de har behov for det, til eksempelvis fællesskabet hos Landsforeningen for Overvægtige – Adipositasforeningen.

Læs mere om samarbejdet på adipositasforeningen.dk/apotekerforeningen.