Mød apotekerne på Folkemødet

Apoteltet byder på masser af spændende debatter og vigtig viden inden for sundhedsområdet, når Folkemødet går i gang torsdag 15. juni og tre dage frem. Apoteltet er som altid at finde tæt på havnen i Allinge, hvor det er slået op ved Allinge Apotek, Kirkegade 13.

Pressemeddelelse

Igen i år er apotekerne at finde på Folkemødet, hvor Apoteltet lægger gulv til spændende debatter om alt fra fremtidens grønne hospitaler til vigtigheden af god søvn. I alt 15 debatter og events er med i programmet.

Sammen med PLO er Apotekerforeningen vært ved en debat om dosispakket medicin, der trods sine mange åbenlyse fordele ikke rykker helt så hurtigt, som man kunne forvente. Foreningen lægger også sammen med LIF op til en diskussion om, hvorvidt medicin skal være gratis – noget som bl.a. Enhedslisten har slået til lyd for. Og så kommer forfatter og debattør Knud Romer forbi teltet og fortæller om sin oplevelse med at blive næsten blind af sygdommen grøn stær, som ikke blev opdaget i tide. 

Danmarks førende søvnekspert, professor overlæge dr.med. Poul Jennum, gæster teltet lørdag for at fortælle om søvn, og hvorfor det er så vigtigt at sove godt – og ikke mindst, hvordan man får den gode søvn. 

Apoteltet bliver også udlånt til organisationer og samarbejdspartnere, der står bag en række spændende debatter – alle med fokus på sundhed, sundhedspolitik eller den måde, sundhedssektoren er organiseret på. 

Blandt andet byder Lægemiddelstyrelsen op til Åbent Borgerråd, hvor bl.a. styrelsens direktør samt Apotekerforeningens formand, Jesper Gulev Larsen, vil svare på spørgsmål fra tilhørerne. Statens Serum Institut sætter fokus på sex-sygdomme og antibiotika. For hvad gør vi, når pillerne stopper med at virke? Samme emne tager Komiteen for Sundhedsoplysning op i deres debat, hvor de foreslår en ny folkebevægelse, der siger nej til antibiotika for at modvirke resistens.

Endelig kan man kigge forbi Apoteltet for at blive smurt ind i solcreme. For som de øvrige år har apotekerne fokus på at forebygge de solskoldninger, som Folkemødets deltagere risikerer at komme hjem med efter et par dage udendørs – en risiko, der er blevet mere aktuel efter vejrudsigten er kommet med løfter om fortsat sol og godt vejr. Så foreningen medbringer masser af solcreme og gode råd om, hvilken type man skal vælge. Både fredag og lørdag bliver der mulighed for at få tjekket sin hud for solskader, da øens hudlæge kommer forbi et par timer. Og lørdag er der også mulighed for at få testet sit syn. 
 
Alt i alt er der masser af spændende muligheder for at blive klogere på sundheden i Apoteltet. Se hele programmet her - og klik på det for at få det i stor version. 


Program for folkemødet 2023