”Der er absolut ingen grund til, at børn og unge bruger rynkecreme og andre hudplejeprodukter med et avanceret indhold, som er beregnet til voksne.” 

Det siger Helle Jacobsgaard, der er farmaceut og sundhedsfaglig chefkonsulent i Danmarks Apotekerforening.

”Men vi er ikke bekendt med, at den unge aldersgruppe kommer ind på danske apoteker for at købe denne type hudplejeprodukter. De danske apoteker har et meget begrænset udvalg af kosmetiske produkter i forhold til detailhandlen. Desuden har apotekerne faguddannet personale, der kan vejlede om, at avancerede produkter til voksne ikke er noget, de unge skal bruge.” 

Baggrunden for udtalelsen er, at den svenske apotekskæde Hjärtat har indført et forbud mod salg af visse typer hudcreme til unge under 15 år med den begrundelse, at børn ikke kan vurdere konsekvenserne af at bruge disse typer hudplejeprodukter. 

Helle Jacobsgaard påpeger, at i modsætning til Sverige, så sælger danske apoteker ikke farvet kosmetik, der tiltrækker den unge aldersgruppe.

”Og generelt er det da vores formodning, at de sundhedsfagligt uddannede medarbejdere på apotekerne vil fraråde unge at købe den type produkter. For det giver jo ingen mening at sælge det til en 14-årig.”

Læs pressemeddelelsen fra Hjärtat: