Tilgængelighed og nærhed er vigtige elementer for landets apoteker. Og apoteket er da også det eneste sted i sundhedssektoren, hvor man kan gå direkte ind fra gaden og møde en sundhedsprofessionel i form af en lægemiddelekspert. Apotekerne er faktisk åbne 24/7, da man via en chatfunktion altid kan komme i kontakt med og få gode råd fra en farmaceut. Man kan også døgnet rundt bestille medicin og andre fra et apotek via e-handel eller via appen 'apoteket'.

Apotekerne er borgernes sikkerhedsnet for korrekt og sikker medicinering. Det sker blandt andet gennem en grundig receptkontrol. Men apotekerne løfter også andre opgaver, der skal styrke medicinefterlevelsen og patientsikkerheden.

Eksempelvis tilbyder apotekerne medicingennemgange til danskere, som har svært ved at bevare overblikket over deres medicin. Gennem samarbejder med andre sundhedsfaglige aktører arbejder apotekerne desuden for at sikre den enkelte borgers medicinsikkerhed samt forskellige indsatser indenfor forebyggelse og sundhedsfremme.